Plan uw intake

Expressie meibomklieren

De behandeling (expressie) van verstopte meibomklieren

De klieren van Meibom zijn klieren aan de bindvlieszijde van de ooglidrand, deze klieren produceren een olieachtige laag die de vetlaag van de traan vormt. Deze vetlaag voorkomt snelle verdamping van het waterige deel van de traan en bevordert de bevochtiging van het oog. De bovenste rand van het oog bezit ongeveer vijftig van deze klieren, de onderste rand bezit er ongeveer 25. Wanneer deze klieren verstopt raken zal dit resulteren in een vermindering van de olielaag waardoor de traan eerder opdroogt.

Om de meibomklieren in uw oog optimaal te laten renderen moeten verstoppingen en ontstekingen die in de loop van de tijd zijn ontstaan worden verholpen. Het gevolg van deze verstoppingen en ontstekingen wordt ook wel blepharitis genoemd, dat staat voor een ontsteking aan de ooglidrand. Naast de vermindering van de bevochtiging van uw ogen heeft de ontsteking van de meibomklieren nog een ander nadelig effect. Het schaadt namelijk de traanstabiliteit en verandert de osmolariteit, oftewel concentratie werkzame stof.

oog
verkleining verlies oog
significant verlies oog
oog verlies

Expressie meibomklieren

Om ontstekingen en verstoppingen van de meibomklieren te verhelpen biedt de Droge Ogen Specialist een expressiebehandeling aan. Deze expressiebehandeling wordt uitgevoerd door middel van een expressor dat rondom het ooglid wordt gezet. Dit is een soort pincet met aan het uiteinde twee rolletjes. Door middel van het oefenen van druk op het ooglid wordt de verstopte meibum uit de klieren gedrukt. Door de ontstopping van de meibomklieren zijn verholpen werken deze weer optimaal, dit bevordert de bevochtiging van het oog. Dit resultaat is direct merkbaar!

Afspraak maken met de specialist

Droge ogen wat te doen? Klaar met de klachten hiervan? Maak dan een afspraak voor een vooronderzoek met De Droge Ogen Specialist en kom erachter of u in aanmerking komt! Door middel van de expressie van de meibomklieren kunnen wij u zeer prettige resultaten bieden!

Lees hier of u in aanmerking komt voor onze behandelingen