Plan uw intake

Behandeling

Hoe werkt de IPL-behandeling?

De IPL-behandeling (Intense Pulsed Light) is een effectieve behandeling van droge ogen, ook wel keratoconjunctivitis sicca genoemd. Het is een afwijking aan de traanlaag.

Om deze afwijking te behandelen werken wij met een krachtig en zeer nauwkeurig IPL-apparaat. Dit apparaat, ook wel de M22 genoemd zorgt voor een evenredige energietoediening over de hele pulse (een pulse bestaat uit drie lichtflitsen). Hierdoor is er geen sprake van energiepieken die zorgen voor ongewenste bijwerkingen of energiedalen die de effectiviteit van de behandeling beïnvloeden. Daarnaast wordt de huid gekoeld tussen de pulsen met een unieke SapphireCool™-technologie.

Met de M22 kunnen wij u helpen om van uw vervelende chronische oogklachten af te komen. In september 2017 zijn we overgestapt op de Lumenis M22 om de klachten te behandelen. Gemiddeld zien we bij 90% van de behandelingen significante verbetering in traanstabiliteit, met een duidelijke vermindering van de bijbehorende symptomen.

Kom ik in aanmerking?

Tijdens de IPL-behandeling komt er vrij veel energie vrij. Om ervoor te zorgen dat deze energie de juiste plek bereikt mag er niet te veel pigment in de huid zitten. Bekijk via de onderstaande link of u in aanmerking komt.

Vul vragenlijst in

Wat zijn de kosten?

Intake IPL-behandeling: €75,-

Tijdens de intake worden uw ogen onderzocht en wordt er bepaald of de IPL-behandeling voor u geschikt is (duur 30 minuten)

Behandeling:  €180,-

IPL-behandeling (duur 20 minuten)

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op

Hoe vaak?

1e jaar: 3 tot 5 behandelingen
Daarna: 1 tot 2 behandelingen per jaar

(in extreme gevallen kan het nodig zijn de behandeling 1x in de 2 maanden te herhalen)

Vermindering van irritaties in de ogen is doorgaans tot 12 maanden merkbaar. Het resultaat van de IPL-behandelingen is significant merkbaar, in enkele gevallen tot wel 24 maanden.

Daarna adviseren wij jaarlijks minimaal één behandeling om het resultaat bij te houden. Uit onderzoek is gebleken dat hierdoor de verstoppingen in de meibomklieren het effectiefst verholpen blijven.

Bekijk onze bedrijfsvideo