Plan uw intake

droge ogen wat te doen

Droge ogen, wat te doen?

Droge ogen, maar wat te doen? Dit is een veel voorkomende vraag bij personen die hier mee te maken hebben. Gelukkig zijn er vandaag de dag zeer goede behandelingen om hier wat aan te doen. Maar wanneer spreken we van droge ogen? En wat is er tegen te doen? Je leest het op deze pagina.

Wat zijn droge ogen?

Droge ogen is een aandoeningen waar vele mensen wereldwijd last van hebben. Droge ogen ontstaan bij mensen die niet genoeg traanvocht aanmaken of traanvocht van een slechte kwaliteit produceren. Hierdoor is het oog niet vochtig genoeg. Vervolgens voelen je ogen geïrriteerd en vermoeid aan. Daarbij is het ook mogelijk dat je minder scherp ziet. Dit kan er toe leiden dat de ogen gaan tranen, dit is echter geen goede laag traanvocht. Hierdoor ontstaan droge ogen en de bijbehorende klachten.

Droge ogen, wat zijn de oorzaken?

Droge ogen, wat kun je doen? Voordat je jezelf daarmee bezig houdt is het ook belangrijk om te weten wat de ooraak is. Er zijn meerdere oorzaken voor droge ogen. De belangrijkste oorzaken hebben we hieronder opgesomd:

1. Ouderdom: Hoe ouder je wordt des te minder traanvocht de traanklier produceert.

2. Immuunsysteem Ziekte: Een aandoening zoals, Sjörgen, de ziekte van Chron, colitis ulcerosa en reuma.

3. Oogoperatie: Na een laseroperatie waarbij het hoornvlies een nieuwe vorm heeft gekregen.

4. Medicatie: Bepaalde medicatie, voor bijvoorbeeld antidepressiva, hormoon therapie en acne.

5. Ontsteking: Ontsteking aan de meibomklieren.

Droge ogen specialist behandeling

Bij de droge ogen specialist behandelen we droge ogen met een revolutionaire behandeling. Intense Pulsed Light met Pulse Technologie. Dit is een effectieve behandeling van droge ogen. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van echtpulsen om de meibomklieren te activeren en verstoppingen te verdunnen. Met deze behandeling pakken we de oorzaak aan, niet de symptomen.

Wilt u uw droge ogen aanpakken? Plan dan een intake bij ons in. 

droge ogen wat te doen

Lees hier of u in aanmerking komt voor onze behandelingen