Plan uw intake

IPL behandeling

De IPL-behandeling

Sinds 2013 wordt in Nederland de IPL-behandeling (Intense Pulsed Light) succesvol uitgevoerd. Voor deze behandeling worden er twee verschillende IPL-apparaten in Nederland gebruikt ter behandeling van droge ogen. Dit zijn de Luminus M22 met OPT en de E-Eye van E-Swin.

Een IPL-behandeling bestaat uit minimaal drie sessies. Om een zo optimaal mogelijk effect te bereiken worden de sessies ongeveer om de vier weken uitgevoerd.

Wij maken bij de IPL-behandeling gebruik van de Luminus M22 via het dr Toyos protocol, de meest effectieve behandeling. Hierbij worden er in totaal 30 tot 40 pulsen uitgevoerd per sessie (een puls bestaat uit drie lichtflitsen). Door het hoge aantal lichtflitsen per sessie is de kans dat het ultieme resultaat wordt bereikt het grootst.

Het alternatief voor de Luminus M22 is de E-Eye van E-Swin, bij deze methode krijgt u slechts 10 pulsen per behandeling. Ook bij deze behandelingen bestaat één puls uit drie lichtflitsen. Een groot verschil dus in aantal, wat merkbaar is in het resultaat.

Het gebruik van de Luminus M22 met OPT geeft een significant langer merkbaar effect.

Met IPL behandelen we de oorzaak, niet de symptomen

droge ogen

Het resultaat van IPL

Het resultaat van de IPL behandelingen is significant merkbaar. Het resultaat: vermindering van irritaties in de ogen is doorgaans tot 12 maanden merkbaar. In enkele gevallen blijft de behandeling tot wel 24 maanden merkbaar. Anderzijds adviseren wij om jaarlijks één behandeling om het resultaat bij te houden. Uit onderzoek is gebleken dat hierdoor de verstoppingen in de meibomklieren het effectiefst blijven verholpen.

Lees hier of u in aanmerking komt voor onze behandelingen