Plan uw intake

Andere behandelingen

BlephEx

Blepharitis is een vaak voorkomende aandoening aan de oogleden. Symptomen van blepharitis kunnen zijn, maar hoeven zich niet te beperken tot: roodheid, irritatie, jeuk, harde afzettingen in en rond de oogleden, droge ogen, gevoel dat er iets in het oog zit. Er zijn verschillende oorzaken en behandelingen van blepharitis, maar ze leiden allemaal tot irritatie en een milde chronische infectie van de oogleden. De blepharitis kan behandeld worden met de M22 IPL maar ook met de BlephEx. Lees hier meer over deze behandeling.

eyelid model TH

BlephEx

Expressie meibomklieren

Bij expressie van de meibomklieren gebruiken we een expressor die we rond het ooglid zetten. Door druk uit te oefenen worden de verstoppingen uit de klieren gedrukt. Deze verstoppingen kunnen zeer variërend zijn van gestold kaarsvet tot aan een viscositeit vergelijkbaar met tandpasta. Dit gevoel is vergelijkbaar met hard drukken op het oorlelletje. Lees hier meer over deze behandeling.

meibom expressor

Expressie meibomklieren

Voeding

Afwisselende voeding en adequate vocht toename zijn ook belangrijk om een goede traanlaag te behouden. Omega-3 helpt zeer goed, dit is binnen te krijgen door middel van voeding of om voedingssupplementen te nemen om de inname van omega-3 te verhogen. Antioxidanten zouden ook kunnen helpen om de klachten te verminderen. Het belangrijkste is misschien wel om genoeg water tot je te nemen. Houd er alleen wel rekening mee om bij elke kop koffie/alcoholische consumptie/frisdrank een extra glas water te drinken om de vochtbalans op peil te houden.

omega

Voeding

Punctum Plugs

Een relatief vaak gebruikte manier om de symptomen van drogen ogen te bestrijden is het plaatsen van punctum plugs. Deze plug wordt in de traanafvoer geplaatst en zorgt voor een gedeeltelijke of volledige afsluiting (afhankelijk van de soort plug). Dit zorgt ervoor dat de traan minder snel kan wegvloeien, waardoor er meer vocht in het oog blijft. Zowel punctum plugs als druppels zijn middelen die de symptomen van droge ogen bestrijden. Dit zijn echter geen behandelingen. Hierdoor blijven mogelijke verstoppingen en ontstekingen aanwezig en in het slechtste geval kunnen deze zelfs verergeren.

punctum plug

Punctum plugs

Zijn oogdruppels de oplossing?

Voorheen werd er gedacht dat men te weinig traanvocht had wanneer een persoon last had van droge ogen. Vandaar dat er ook veel comfortdruppels zijn voorgeschreven. In de afgelopen jaren is gebleken dat te weinig traanproductie maar bij enkele de oorzaak was van droge ogen. De hoofdoorzaak blijkt een afwijking in de meibomklieren.

hylo dual

Oogdruppels

Lees hier of u in aanmerking komt voor onze behandelingen