Plan uw intake

BlephEx

Klachten bij Blepharitis

Blepharitis is een vaak voorkomende aandoening aan de oogleden. Symptomen kunnen zijn, maar hoeven zich niet te beperken tot: roodheid, irritatie, jeuk, harde afzettingen in en rond de oogleden, droge ogen, gevoel dat er iets in het oog zit. De klachten kunnen leiden tot schommelingen in het zicht. Onderzoeken hebben aangetoond dat ongeveer 85% van de mensen met droge ogen gelijktijdig ook een vorm van blepharitis hebben.

Oorzaak van blepharitis

blepharitis

Er zijn verschillende oorzaken van blepharitis. Maar ze leiden allemaal tot irritatie en een milde chronische infectie van de oogleden. Meestal wordt het veroorzaakt door overmatige bacterie groei, waar de meest voorkomende dader Staphylococcus aureus is. Kleine mijten die demodex worden genoemd, kunnen ook tot deze aandoening leiden. De besmetting van, en of afvalproducten van infectieuze bacteriën en oculaire mijten kunnen verstoppingen van de meibomklieren veroorzaken. Resulterend in een chronische ontstekingsreactie.

In de afbeelding ziet u twee oogleden. De rechter is vervuild door de blepharitis. De linker is volledig schoon. Het beeld wat u kunt verwachten na een BlephEx behandeling.

Gevolgen van blepharitis

De milde chronische infectie leidt tot schilfervorming of korstvorming langs de oogleden. Omdat de oogleden moeilijk schoon te maken zijn, creëren de bacteriën een biofilm, vergelijkbaar met tandplak. Deze biofilm creëert een veilige haven voor organismen. Dit kan leiden tot chronische ontsteking en resulteren in een vernietiging van o.a. de meibomklieren. Wat leidt tot slechte traanstabiliteit en chronische droge ogen. Meer weten over blepharitis? Hieronder wordt meer duidelijk over de behandeling hiervan.


Alternatieve behandelingen blepharitis

Traditionele behandelingen voor blepharitis omvatten thuisbehandelingen gericht op het reinigen van de ooglidrand met milde reinigingsmiddelen. Denk hierbij aan babyshampoo (wat averechts werkt omdat babyshampoo zorgt voor oplossing van lipide welke nodig zijn voor stabiele traanfilm). Patiënten krijgen de opdracht om een kleine hoeveelheid toe te dienen en zachtjes langs de oogleden te masseren. Dit, één tot twee keer per dag. Patiënten zien over het algemeen verbeteringen in de behandeling van de aandoening als ze ijverig zijn met de thuistherapie. Net zoals tandheelkundig flossen, kunnen de voordelen aanzienlijk zijn, maar het vereist een hoge toewijding. IPL zou mogelijk ook een oplossing kunnen zijn tegen de demodex (blepharitis veroorzaker). Omdat deze niet tegen de warmte van de pulsen zou kunnen.

Omschrijving van de behandeling

De behandeling van blepharitis is snel en duurt ongeveer zes tot acht minuten. Het is niet-invasief en pijnloos, en de meeste patiënten ervaren een prikkelend gevoel langs de oogleden. Patiënten kunnen alle normale activiteiten onmiddellijk na de behandeling hervatten. Bijwerkingen zijn erg mild en kunnen lichte roodheid of irritatie van de oogleden omvatten, die minder dan 24 uur zou aanhouden. Voor de meesten komen geen bijwerkingen voor en wordt vrijwel onmiddellijk verlichting verkregen. Een eerste behandeling zal vaak een aanzienlijke verlichting bieden die gelijk kan zijn aan meerdere weken van zorgvuldige thuistherapie. Resultaten zullen verschillend blijven, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Behandelingen worden elke drie tot zes maanden aanbevolen.

 

BlephEx behandeling

De behandeling met de BlephEx zorgt voor ervoor dat u thuis niet meer tot minder hoeft te gaan poetsen. In de kliniek worden de opeengehoopte bacteriën en parasieten verwijderd. Door middel van een elektrisch aangedreven steriele microspons, die doordrenkt is met een zachte ooglid reiniger (Blephasol) worden de oogleden en wimpers schoongemaakt. De BlephEx maakt 3.000 keer per minuut een rotatie zo kunnen de oogleden grondig worden gereinigd.

Kosten

De BlephEx behandeling van blepharitis wordt (nog) niet vergoedt door zorgverzekeraars. Dit komt omdat de behandeling nog erg nieuw is. Om in aanmerking te komen voor een BlephEx behandeling, hebben we eerst een droge ogen intake, deze is €75,-. De BlephEx behandeling kost €100,- welke gemiddeld elke drie tot zes maanden herhaald moeten worden. Mogelijk komen er nog kosten bij voor speciale schoonmaakdoekjes, maskers en eventueel oogdruppels. Daar kunnen wij u in de winkel over informeren en mag u zelf in beslissen wat wel en niet van toepassing is.

Blepharitis uitleg

In het onderstaande filmpje is te zien waar blepharitis vandaan komt, welke klachten er ervaren worden en wat er tegen te doen is.

Lees hier of u in aanmerking komt voor onze behandelingen