Plan uw intake

Droge ogen en wazig zien

Droge ogen en wazig zien

Last van droge ogen en wazig zien? Wanneer dit op dagelijkse basis is kan dit erg vervelend zijn. Droge ogen ontstaan doordat het oog te weinig traanvocht heeft of de traanvocht van slechte kwaliteit is.  Ook de kwaliteit van de traanfilm, het laagje dat over het oogoppervlak ligt kan minder goed werken en resulteren in droge ogen.

Over droge ogen en een wazig zicht

Droge ogen wordt gekenmerkt door uitdroging van het oog en de oogleden. Aan de bovenkant van het oog zitten allerlei kleine traankliertjes. Deze kliertjes zorgen ervoor dat er traanvocht geproduceerd wordt zodat het oog beschermt kan worden. Iedere keer wanneer er met het oog geknipperd wordt (zo 15 a 20 keer per minuut) er traanvocht over het oog verspreid. Dit laagje over het oog noem is de traanfilm. Door een tekort aan traanvocht kunnen onder andere de hoornvliezen van de ogen ontstoken raken en kun je droge ogen krijgen en wazig zien.

Oorzaken droge ogen en wazig zien

Droge ogen en wazig zien kennen meerdere oorzaken, de meest voorkomende ogenzaken zijn hieronder te zien.

  • Disfunctionaliteit van de meibomklieren.
  • Een irritatie in het oog, bijvoorbeeld door een vuiltje of een wimper.
  • Ouder worden waardoor het ooglid slapper wordt. Het traanpunt en de ooglidrand liggen dan niet meer goed, hierdoor kunnen de tranen niet goed de traanpunten binnen gaan.
  • De traanbuis bevat ergens een verstoppingen.
  • De traanpunten zitten niet op de plaats of zijn verstopt.
  • Er worden te weinig trainen geproduceerd.

Behandelen van droge ogen en wazig zicht

Wanneer u last heeft van droge ogen is het belangrijk om te achterhalen waar dit vandaag komt en het effectief te behandelen. Een uitgebreide intake is dan ook noodzakelijk. Tijdens de intake worden uw ogen volledig doorgemeten voordat we overgaan op de behandeling zelf.

Nadat de intake is afgerond zullen ons specialisten de resultaten analyseren. De resultaten uit de intake worden vervolgens samen met een specialist met u doorgenomen. Als u in aanmerking komt voor de behandeling zal u samen met diezelfde specialist het behandelplan doornemen. In dit gesprek krijgt u meer duidelijkheid over de behandeling en nazorg.

Over droge ogen specialist

Last van droge ogen en benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en zorgen voor een passende oplossing.

droge ogen en wazig zien

Lees hier of u in aanmerking komt voor onze behandelingen